Nyheder ⊗ Årets gang ⊗ Håndbog for vinbønder ⊗ Beskæringsvejledning
Dette er en kladde og et forslag UDEN indhold “Indhold som nok ikke skal med, er kursiv”
- Vedtægter & “Budget“
- “Medlemsliste“
- Billeder fra marken og medlemmer
- Høsten
- Årets gang
- Bestyrelsen og “medlemmer“, markudvalg Forretningsudvalg fest og arrangementsudvalg
- Opbevaring og behandling af vinen på flaske
- Græs og hække
- SKURET: gødning kalk, Tænger, bånd og clips,
- Net og fugle skræmmer. Ende stolper mellem stolper
Markdrift – Medavlere Indlevering af druer til vinificering på Glenholm skal forberedes i god tid – så vores erfaringer fra tidligere kan omsættes til stadig bedre resultater.
Denne markplan er sammenfaldende med de kurser der afvikles på aktivitetsdagene. Den er tænkt som en huskeseddel for vigtige spørgsmål man skal forholde sig til i løbet af året. På kursusdagene vil vi gå i dybden med emnerne på de relevante årstider.
Nogle af aktiviteterne vil forekomme på flere kursusdage. Det er årstidsrelevante aktiviteter, som knytter sig til vejret og vinens udvikling – og derfor bliver datoer fastlagt løbende, en begrænset periode frem i tiden.
Nr. Måned Aktivitet Formål 1 Januar
Mikroklima – sprøjteplaner Mikroklima skabes med bl.a. læ, dræning og kultiveret jordbund. Der laves en plan for, hvad der evt. skal gøres inden sæsonen. Sprøjteplan gennemgås, der laves en plan for årets indkøb af planteværn og andet. Medavlere kan evt. bestille i fællesskab – og senere mødes for at dele rationerne ud blandt sig. 2 Februar Marts Vinterbeskæring Vinen beskæres og gøres klar til produktion. Espalier efterses og produktionsgrene bindes ned. 3 Maj – Juni Udtynding af skud Uønskede skud fjernes 4 Juni Juli August Opbinding Sommerbeskæring Løvvæg bygges op og passes i takt med tilvækst. Toppen tages af på det rette tidspunkt og sideskud trimmes løbende. 5 August September Afløvning Blade fjernes omkring drueklaser så de kan få sol og ventilation. 6 August September Grøn høst Frugtmængden justeres i forhold til plantens formåen. 7 September Høstforberedelse Frugt som evt. er ved at forfalde fjernes fra planterne – en slags forsortering. 8 Høst Druerne plukkes nænsomt og håndteres således at druerne ikke bliver klemt i stykker. 9 Sortering En sidste sortering skal sikre, at alle umodne, rådne og på anden måde suspekte druer fjernes sammen med insekter og blade. Det skal tilstræbes at druerne stadig er hele efter sortering. 10 Transport Druerne må ikke lægges i mere end 15 –20 cm tykke lag, hvis de skal udsættes for biltransport. Druerne skal opbevares køligt fra plukning til forarbejdning finder sted.